כיבוי אש עבור מסעדה

כיבוי אש עבור מסעדה, מיועד למנוע שריפה גדולה, שתביא לאובדן חיי אדם, ורכוש.

כיבוי אש עבור מסעדה, צריך לכלול את כל שטחי המסעדה, כולל המטבח שבו מכינים את האוכל.

מערכות כיבוי אש, יכולות לפעול במהירות וביעילות, ולכן מומלצות.

חשוב שמערכות כיבוי האש, תתוחזקנה על מנת שתפעלנה מהר, כשיזדקקו להן.

כדאי לקבל ייעוץ, מאנשי מקצוע, בשביל להחליט איזה מערכת לכיבוי אש, מומלץ להתקין במקום מסוים.

יש מקרים שבהם חברת הביטוח, מחייבת התקנת מערכת כיבוי אש, בשביל שהיא תסכים לבטח מקום כלשהו.

מערכות כיבוי האש, מותקנות במקומות רבים, כגון – מסעדות, חניונים, בתי מלון, בנייני משרדים, בתי קפה, מועדונים, מפעלים, בתי קולנוע, מרכזי קניות, חנויות, אולמות כנסים, מחסנים, בנייני מגורים ועוד.


מתזים

מתזים (ספרינקלרים), מיועדים להתזה של מים, או נוזל כיבוי, בשביל לכבות שריפה.

הם יכולים למנוע שריפה גדולה, שתביא להרוגים, או נזק כבד לרכוש.

הם מותקנים במיוחד במקומות ששוהים בהם הרבה אנשים, כגון – בתי מלון, אולמות שונים, מגדלי מגורים, מגדלי משרדים ועוד.

לעתים בשביל לקבל אישור פתיחה, של מקום שבו ישהו אנשים רבים, חייבים להתקין מתזים.

כל אחד מהמתזים, אחראי על תא שטח (שגודלו בין 12 מ"ר ל- 16 מ"ר).

המתז מתחיל לפעול, כאשר הטמפרטורה לידו, מגיעה לשישים עד שבעים מעלות (צלזיוס).

לכל אחד מהמתזים, יש מניפה שתפקידה לפזר את הנוזל שיוצא מן המתז.

תכנון של מערכת מתזים, כולל חישובים הידראוליים וחישובי לחצים.

מתזים צריכים רשת צינורות, שנמצאת בכל רחבי הבניין.

תכנון של מערכת ספרינקלרים, אמור לקבל אישור של מכון התקנים.

 

מהו גלאי עשן?

גלאי עשן הוא מכשיר שמסוגל לזהות עליה בטמפרטורה, ובכך להזהיר מפני שריפה.

גלאי העשן יכול להיות אחראי על שטח כלשהו, ואז כשיש שריפה בשטח הזה, הגלאי מספק התרעה על כך.

הגלאי מזהה את העלייה בטמפרטורה, בעזרת גלאי תת אדום שמותקן בו.

הפעולות של גלאי העשן, יכולות להיות למשל –

א. הפעלתו של חייגן שמתקשר למוקד של חברת אבטחה, וגם לתחנת כיבוי האש שבסביבה.

ב. הפעלתה של מצלמת אבטחה שנמצאת באזור השריפה, בשביל שכוחות כיבוי האש יגיעו מהר למוקד השריפה, וכך יצליחו לכבות את האש מהר יותר.

ג. הפעלת נורות שמסמנות לכוחות הכיבוי, את המיקום של מוקד השריפה, במטרה להקל עליהם את כיבוי האש, בצורה מהירה ויעילה.

ד. הגלאי מפעיל אזעקה, שמיועדת לאפשר פינוי של המבנה מבני אדם, בשביל שלא ילכדו בו, בעת השריפה.

ה. הגלאי מפעיל אמצעים חזותיים, כמו למשל שלטים מוארים, שעוזרים לכבדי שמיעה להבין, שעליהם לצאת במהירות מהמבנה.

 

לסיום, כיבוי אש עבור מסעדה, מיועד למנוע שריפה גדולה, שתביא לאובדן חיי אדם, ורכוש.

כיבוי אש עבור מסעדה, צריך לכלול את כל שטחי המסעדה, כולל המטבח שבו מכינים את האוכל.

מערכות כיבוי אש, יכולות לפעול במהירות וביעילות, ולכן מומלצות.

חשוב שמערכות כיבוי האש, תתוחזקנה על מנת שתפעלנה מהר, כשיזדקקו להן.

כדאי לקבל ייעוץ, מאנשי מקצוע, בשביל להחליט איזה מערכת לכיבוי אש, מומלץ להתקין במקום מסוים.

מתזים (ספרינקלרים), מיועדים להתזה של מים, או נוזל כיבוי, בשביל לכבות שריפה.

הם יכולים למנוע שריפה גדולה, שתביא להרוגים, או נזק כבד לרכוש.

הם מותקנים במיוחד במקומות ששוהים בהם הרבה אנשים, כגון – בתי מלון, אולמות שונים, מגדלי מגורים, מגדלי משרדים ועוד.

לעתים בשביל לקבל אישור פתיחה, של מקום שבו ישהו אנשים רבים, חייבים להתקין מתזים.

כל אחד מהמתזים, אחראי על תא שטח (שגודלו בין 12 מ"ר ל- 16 מ"ר).

גלאי עשן הוא מכשיר שמסוגל לזהות עליה בטמפרטורה, ובכך להזהיר מפני שריפה.

גלאי העשן יכול להיות אחראי על שטח כלשהו, ואז כשיש שריפה בשטח הזה, הגלאי מספק התרעה על כך.

הגלאי מזהה את העלייה בטמפרטורה, בעזרת גלאי תת אדום שמותקן בו.

 

כתיבת תגובה