מהפכת הפוליאוריתן

מהפכת הפוליאוריתן

 

פוליאוריתן הוא פולימר נפוץ, שממנו מרכיבים חומר במשרע רחב של תכונות פיזיקליות. החומר יכול להיות צפוף יותר או פחות, קשה יותר או פחות, מוליך תרמי טוב או טוב פחות, וכו'.

תרכובות שונות של פוליאוריתן משמשות לייצור מגוון גדול של מוצרים, חלקם מוצקים לחלוטין (דמויי מתכת או עץ) וחלקם גמישים ואף ספוגיים.

במה למשל משתמשים בפוליאוריתן?

ייצור דבקים, חומרים מוקצפים לייצור אריזות, ייצור ריפודים ומזרונים, ייצור תבניות אלסטיות ועוד. אחת השימושים הנפוצים ביותר של הפוליאוריתן בימינו הוא בתחום הבידוד. הוא המבודד התרמי הטוב ביותר חוץ מוואקום, הגמישות שלו גבוהה (מוסיפה נוחות בתהליך התקנת הבידוד ומאריכה את תקופת הרלוונטיות שלו), ובנוסף יש לו יתרון בולט מבחינת יעילות וידידותיות לסביבה.

 

הסביבה מעדיפה פוליאוריתן

הפוליאוריתן בנוי מתאים קטנים וסגורים, ההופכים אותו להיות חומר בידוד יעיל. החומר שומר על המבנה האטומי שלו, ולא משתנה במהלך השנים, כך שהוא יכול להמשיך ולבודד את ביתכם לאורך שנים ארוכות. אז במקום להשקיע סכומים גדולים של כסף אחת לכמה שנים בודדות כדי לבודד מחדש את הגג או הבית, ולבזבז עוד חומרים מזיקים לסביבה בעת התקנת הבידוד החדש, הפוליאוריתן יחסוך לכם כסף ולסביבה נזק.
בנוסף, הבידוד התרמי המעולה של הפוליאוריתן חוסך בהוצאות אנרגיה על חימום או קירור. הוא חוסך אנרגיה גם על ידי הפחתת משקל ברכבים, כך שנפלטת כמות קטנה יותר של פחמן דו-חמצני בזמן השימוש במכונית.
הפוליאוריתן גם ניתן למיחזור. במקום דלקים שונים כגון פחם או גז, אפשר לשרוף את הפוליאוריתן במתקנים מיוחדים ובכך לייצר אנרגיה מפסולת. בתהליך שריפתו כמעט ולא נפלטים לאוויר חומרים מזהמים או רעילים (כמות הקטנה בהרבה מהכמות המקסימאלית המותרת על פי התקנים הבינלאומיים), ומכל כמות החומר שנשרף נשאר רק 1% של פסולת, כשהשאר מומרים לאנרגיה שימושית.

 

וזה אפילו לא הכל

לפוליאוריתן יתרונות רבים נוספים, כגון:

  • החומר מותז במהירות וביעילות, כך שביו עבודה אפשר לכסות מאות ואלפי מטרים רבועים, דבר המתבטא בחיסכון כספי עצום.
  • יש לו ספיגות מים נמוכה מאוד שלא משתנה לאורך זמן, כך שהוא יכול להחשף ללחות ולמים מבלי להנזק. לכן משתמשים בפוליאוריתן גם בצבא, להקניית כושר ציפה במים לכלים כבדים.
  • בזכות התכונות התרמיות מהצויינות שלו, שכבת הפוליאוריתן יכולה להיות דקה מאוד, ובכך לחסוך שטח בחלל לשימוש הדיירים.

והרשימה עוד ארוכה…

כתיבת תגובה