מתכונים

כמו כל שנה, עונת החגים בפתח וישראלים וישראליות רבות כבר מתחילים לשבור את הראש לגבי המנות שיכינו לארוחת החג או כפי שהולם יותר לקרוא לה – סעודת החג. אם בעבר כל המתכונים היו פשוטים ובסיסיים, הרי שהשינוי התודעתי בתחום הקולינרי שעבר עלינו כאומה הוביל ללא מעט בעיות וקונפליקטים ערב החגים והאירועים השונים.

גאווה ישראלית

ניתן לראות את השינוי התודעתי הזה בראי תכניות הבישול הישראליות בעשרים השנים האחרונות. עד לפני שני עשורים הכילו התכניות בעיקר תכנים מוקלטים מארצות זרות. כמו כן התכניות היו מיועדות לעקרות בית ושודרו לרוב בזמן הבוקר. במהלך השנים עברו המפיקים להשתמש ביותר ויותר תכנים מקוריים וכיום תכניות בישול בהן מוצגים שפע של מתכונים מקוריים.

כמו כן השפים החלו לתפוס את מרכז הבמה ואם בעבר השפים היו ממוסגרים לכדי מספר דקות בתכניות אירוח שונות, הרי שהיום הם מנהלים תכניות שלמות בעצמם. כמו כן הגאווה הקולינרית הישראלית משתקפת בדמות תכניות בהם שפים ישראלים מתחרים בשפים זרים ממסעדות מובילות ברחבי העולם. העניין הרב של הציבור הישראלי מתורגם לכדי רייטינג גבוה ונראה שלפעמים במשך כל שעות צפיית השיא משודרות אך ורק תכניות בישול ישראליות איכותיות.

מתכונים אקזוטיים מכינים מחומרי גלם אקזוטיים

מעבר לכל זה, אם בעבר הבישול הביתי היה נחלתם הבלעדית של עקרות הבית הרי שהיום יותר ויותר גברים ונשים בעלות קריירה מתעניינים בתחום ומוצגים כבשלנים בתכניות הבישול השונות. כמו שאומרים – כל אחד רוצה להיות שף ובכל יום שף חדש נולד. בנוסף שווקי הארץ נפתחו מאוד לחומרי גלם שונים ומדי קיץ אנחנו מוצפים בשפע של פירות וירקות חדשים כמו גם גבינות איכותיות מרחבי העולם.

אם עד לפני עשור הכרנו בעיקר את הפטרוזיליה ואת הכוסברה, הרי שהיום ישנם עשרות עשבי תיבול שכל בשלן מתחיל מכיר ומשתמש בהם. מדובר על אורגנו טרי, טרגון, שורשים שונים, זעתר טרי, שמיר ועוד ועוד. גם המודעות לבריאות גרמה ללא מעט מתכונים ישראלים להשתנות. מפשטידות שמבוססות על גבינות שמנות ושמנת עברנו להתקין מנות דיאטטיות ואיכותיות לא פחות, שפע של גבינות מוכרות הפכו לגבינות רזות וכיום גם חובב הדיאטה הגדול ביותר לא נמנע מכריכים עם גבינה צהובה דלת שומן.

נסו זאת בבית (לפני האירוע)

מתכונים רבים עוברים שינויים רבים ללא הרף והסוג האמיתי הוא לא להפסיק לנסות ולהעז. כמובן שעדיף שלא לנסות את השינויים בזמן הארוחה עצמה אלא לערוך ניסויים טרם הארוחה. למרות שישנם לא מעט בשלנים שמאמינים כי מתכונים מנצחים לא מחליפים, חשוב מאוד לשנות ולגוון על מנת שלא להמאיס את המתכונים על הקהל הטועם.

מתכונים משנים את פניהם

שינויים של מתכונים יכולים להתחיל בקטן כמו למשל להחליף את אגוזי המלך בסלט בשקדים או בגרעיני חמנייה אך יכולים להיות גם רדיקלים כמו למשל אלו שלוקחים את הרעיון המרכזי מאחורי המתכון ומשתמשים בו כבסיס ליציאה לדרך חדשה לגמרי. בתיאבון לכולם וחג שמח.

כתיבת תגובה