4 טריקים שיעזרו לך לרתום את התת מודע שלך להגיע למטרות שהצבת מראש

בדרך זו, הם יוצרים אצלם את התחושה כי אף פעם אין להם מספיק זמן וכי חיי היום יום שוחקים אותם. כאשר אנחנו רוצים להספיק הרבה יותר וליצור אורח חיים שבו אנחנו נמצאים מעט ככל האפשר במצב של לחץ, עלינו ללמוד איך לרתום את התת מודע לתוך תהליך ביצוע המטלות. לכן, עלינו להכיר את 4 הטריקים הבאים:

טריק תת מודע 1: רק 5 דקות

הטריק הראשון לרתימת התת מודע להגעה אל המטרות מוכר לכל אדם שעבר אימון אישי. אצל רבים, השלבים הראשונים בביצוע מטלה הם אלו הגורמים לדחיית הביצוע שלה. במילים אחרות, אותם אנשים גורמים לעצמם להילחץ כל כך מביצוע המטלה עד שהם מושכים את תחילתה ולא יוצאים לדרך.

כדי להתמודד עם הנטייה הטבעית לדחות את התחלת הביצוע, עלינו להתחיל לבצע את הדבר שאנחנו מעוניינים שיבוצע ולו ל-5 דקות בלבד. עם תחילת העבודה נגלה כי ברגע שהתחלנו לבצע אנחנו נשאבים לתוך העשייה ומוכנים לבצע את המטלה לפרקי זמן ארוכים אף יותר.

טריק תת מודע 2: להציב מטרות קרובות

הטריק השני מגיע מעולם ה-NLP (אם נרצה להסביר בקצרה מה זה NLP נוכל לומר כי זהו תחום העוסק ביצירת שינוי עמוק ויציב בתת המודע) ועוסק ביצירת מסגרת זמן קרובה. כאשר אנו מציבים מטרות קרובות, אנו מכוונים את התת מודע שלנו מראש להצלחה.

עצם כך שהמסגרת קרובה, בדומה להגעה לשעות האחרונות לפני הגשת פרויקטים, אנחנו נרתמים ומבצעים את הנדרש למשימה. זאת מפני שאנחנו חשים כי הזמן שלנו מתקצר ועלינו לבצע אותה בקרוב. לאחר ביצועה, אנחנו מתוגמלים נפשית ופיזיולוגית על ידי מוחנו ובכך מעודדים להמשיך בדרך.

טריק תת מודע 3: שינוי נראה לעין

במספר מחקרים שנעשו לאחרונה נמצא כי אם אנחנו מסוגלים לראות בעין כי העשייה שלנו מניבה תוצאה ולו החלקית ביותר, אנחנו מרגישים את ההתקדמות וזה מדרבן אותנו להמשיך בדרך. לכן, הטריק השלישי לרתימת הלא מודע להגעה לתוצאות קשור למדידת ההתקדמות.

כאשר אנחנו מציבים מטרה, עלינו לוודא כי היא לא רק קרובה אלא גם ברת מדידה בכל שלב שלה. כך, נוכל ליצור לעצמנו מעין אבני דרך המסמנות לנו כי אנחנו עדיין בדרך הנכונה ומתקדמים אל התוצאה הנכספת. בכל פעם שנגיע לאחת, נרגיש יותר מוטיבציה להמשיך להתקדם בדרך.

טריק תת מודע 4: אשמה והבנה

הטריק הרביעי לרתימת התת מודע להגעה לתוצאות שלנו מגיע מעולם השכנוע. אחד הכלים העוצמתיים שבהם נשתמש לרתימה עצמית הוא הבנת ההשפעה של ביצוע המשימה שלנו ב-2 רבדים: מה יקרה לאחרים אם אנחנו לא נבצע את חלקנו? מה יקרה אם כל אחד מאתנו יבצע את חלקו? על ידי מענה על 2 השאלות הללו יהיה לנו קל יותר לבצע מתוך הבנה מלאה של הסיבה שלשמה אנחנו עושים.

כתיבת תגובה