תהליך בניית אתר אינטרנט לא שונה בהרבה מתהליך בניית משרד או בית. יש לבחור אדריכל ומעצב פנים שיעצבו את הבית (או האתר) וישרטטו את האתר "על הנייר". השלב הבא הוא מעבר ממצב של "על הנייר" למצב של "על הקרקע".
אחרי שבנינו את אתר האינטרנט הוא נמצא רק על המחשב הפרטי שלנו, ועוד לא עלה לרשת האינטרנט. עכשיו מגיע שלב קריטי, בו אנחנו מחליטים על איזה "קרקע" להציב אותו. כאן נכנס לתמונה תחום אחסון אתרים בחו"ל או בישראל על שרתים כאלה ואחרים.
אחסון אתרים – הצורך
מהו בעצם אחסון אתר? ומהו שרת? בעצם כל אתר בנוי מקבצים כגון עמוד האתר עצמו, התמונות שלו, הסרטונים שבו, ובעצם כל המידע שהאתר שלנו מכיל. כדי שגולשים יוכלו לראות את האתר, אנחנו צריכים לאחסן את הקבצים על מחשב מרכזי, שמחובר באופן תמידי לרשת האינטרנט, וגולש שרוצה לגלוש לאתר שלנו, בעצם "שולף" את המידע מאותו מחשב מרכזי. אותו מחשב נקרא שרת. ברשות חברות אחסון אתרים חוות רבות של שרתים, ואותן חברות נותנות שירות של אחסון אתרים על השרתים שלהם. סוג של נדל"ן באינטרנט…
אז מה אנחנו מחפשים? מה השוני בין חברות אחסון אתרים? איזו חברת אחסון כדאי לנו לבחור? ומה כדאי לנו לבדוק לפני שאנחנו ממקמים את האתר שלנו אצל חברה מסוימת? כל אלו שאלות חשובות, מהותיות והרות גורל לאתר האינטרנט שלכם.
אחסון אתר – קרקע יציבה ואתר בריא
חשוב לבנות את הבית על קרקע יציבה וכך גם במרחב הווירטואלי- כדאי להקפיד לאחסן את האתר שלנו אצל חברה אחסון אתרים בחו"ל או בישראל שהיא גדולה ומוכרת, ולא אצל חברה קטנה ועלומת שם. אין מתנות חינם ולא תמיד כדאי ללכת אחרי האפשרות הזולה והמפוקפקת.
אחסון אתרים וטיפול בשרתים הוא מקצוע של ממש, הדורש מיומנות, מקצוענות, תשתית ותקציב, לכן חברות אחסון אתרים גדולות ירצו כסף בתמורה לעבודה שלהם – וזה לגיטימי.
הרי לא הייתם רוצים יום בהיר אחד לגלות, שהבית הפרטי שלכם נעלם פתאום – כנ"ל לגבי אתר האינטרנט שלכם.
אחסון אתרים בחו"ל או בארץ?
חברות אחסון אתרים בחו"ל לרוב יציעו אפשרויות אחסון זולות יותר מחברות אחסון אתרים בישראל, לכן הרבה בעלי אתרים ישראלים מעדיפים לאחסן את האתר שלהם דווקא בחו"ל. עם זאת, אסור לשכוח את נושא שירות הלקוחות. אחסון אתרים הוא תחום הדורש זמינות תמידית, ויכולת תגובה מיידית של החברה בה יושבים השרתים. תקלות באתר יכולות להתעורר בכל שעות היממה, מאחר והאינטרנט פועל 24/7 , ולכן הזמינות של חברות אחסון אתרים צריכה להיות מיידית ומהירה, ורצוי עם תמיכה טלפונית בנוסף לתמיכה דרך האי-מייל.
האתר שלנו צריך להיות תמיד באוויר ותמיד זמין בשביל הלקוחות. עם זאת, ישנה עוד סיבה לזה שהאתר שלנו צריך להיות בזמינות מלאה באופן מתמיד, והיא – מנועי החיפוש.
אם האתר שלנו לא זמין בעקבות תקלה אצל חברת אחסון אתרים בחו"ל או ישראל, מנועי החיפוש יוריד אותנו מהמיקום שלנו בתוצאות החיפוש שלו. מנועי החיפוש השונים (ובעיקר "גוגל") סורקים באופן תמידי את אתרי הרשת, וכשהם מזהים אתר עם זמינות בעייתית, הם ממקמים אותו נמוך יותר בתוצאות החיפוש.
חבילת אחסון
כשאנחנו בוחרים חבילת אחסון אתר, חשוב שנדע להבין ולחזות מראש את היקף התעבורה באתר שלנו. חשבו על כביש מהיר – אם עוברות בו עשרות אלפי מכוניות ביום, הוא צריך להיות רחב ובעל מספר נתיבים, אך אם יהיה בו נתיב אחד או שניים, ייווצרו בו פקקים. לעומת זאת, במידה ומספר המכוניות הוא לא גדול מדי, אין טעם להשקיע הרבה כסף במחלף אדיר מימדים.
כנ"ל גבי אתר באינטרנט- אם צפויים לנו עשרות אלפי גולשים בחודש, נצטרך להשקיע בשרת, שיוכל לעמוד בעומס הגולשים, אחרת השרת יקרוס תחת העומס. אך עם צפויים לנו מספר אלפים בודדים של גולשים בשנה נוכל להסתפק בחבילת אחסון זולה יותר.
מלבד התעבורה גורם נוסף שכדאי להתייחס אליו כשבוחרים חברת אחסון אתרים הוא הגודל של האתר. אם האתר שלנו מכיל טקסט בלבד, סביר להניח שהוא לא "ישקול" הרבה, אולם אם יש לנו הרבה תמונות, סרטונים או קבצים אחרים, כדאי להשקיע בחבילת אחסון גדולה.
מה עושים?
אם כן, אחסון אתרים בחו"ל או בישראל קשור במספר פרמטרים מרכזיים ויש להתאים את חברת אחסון האתרים לצרכים ולאתר שלנו. כמו בכל תחום בחיים כדאי לבחור בחברה אמינה, איכותית, גדולה ובטוחה..