יש לכם אתר חדש! תתחדשו! עכשיו רק נשאר להחליט האם להעלות את האתר לחברת אחסון אתרים בחו"ל או שעדיף להשתמש בשירותי חברת אחסון אתרים בישראל.
לשאלה הזאת אין תשובה חד משמעית וההחלטה צריכה להיות לפי הצרכים של האתר ולפי קהל היעד שלו. יחד עם זאת אלו הם חלק מהנתונים שאולי יעזרו לכם להחליט.
גודל חבילת האחסון
כשאנחנו מעלים אתר יש לו בעצם נפח מסוים. עלינו לוודא שאותה חברת אחסון אתרים שאיתה אנחנו עובדים, באמת יכולה לספק לנו שטח, שיספיק לאתר שלנו. אתר המכיל הרבה סרטונים, תמונות ואפליקציות, ישקול הרבה יותר מאתר, שמכיל רק טקסט ומעט תמונות ברזולוציה נמוכה.
בדרך כלל חברות אחסון אתרים בישראל יציעו לנו בערך 1-2 GB לטובת אחסון, בעוד חברות אחסון אתרים בחו"ל יציעו לנו כמה עשרות של ג'יגה לאחסון. חשוב לברר את גודל האתר המיועד שלנו, ולדעת לצפות בעתיד התפתחויות של האתר, כדי שלא ייווצר מצב בו עדכון חדש באתר יגרום לכך שנאלץ למחוק תכנים ישנים יותר.
זמן טעינת האתר
כל תוכן שאנחנו צופים בו באינטרנט יושב על מחשב כל שהוא שנקרא שרת. המיקום הפיזי של אותו שרת ישפיע ישירות על מהירות טעינת האתר אצל גולש פלוני שינסה להיכנס לאתר. לדוגמא, אם גולש ישראלי ינסה להיכנס לאתר, שיושב על שרת של חברת אחסון אתרים שנמצאת בארגנטינה, ייקח לו יותר זמן, מאשר אם ינסה להיכנס לשרת של חברת אחסון אתרים ישראלית, שהשרת שלה יושב בהרצליה.
עלינו להגדיר לעצמנו מראש, מיהו קהל היעד, ובהתאם לזה להחליט את השירות של איזו חברת אחסון אתרים כדאי לנו לשכור. אם האתר מיועד לגולשים מישראל, הרי כדאי לנו לשכור חברת אחסון אתרים ישראלית, אך עם הוא פונה יותר לקהל בחו"ל, כדאי לנו לשכור שירותי חברת אחסון אתרים בחו"ל, כדי שהאתר יטען מהר יותר.
מקצועיות החברה
עלינו לבחור בחברה בעלת רקורד עשיר, ושמאחסנת גם אתרים גדולים וידועים. לפני שמחליטים על חברת אחסון אתרים, כדאי לברר איתה איזה אתרים ידועים יושבים על השרתים שלה, וגם לבדוק את איכות האתרים. אם אנחנו רואים שאתרים גדולים ומכובדים משתמשים בשירות אחסון האתרים שלה- אזי החברה יכולה להספיק גם לנו, אבל אם אנחנו רואים אתרים מחשידים או קטנים, זה אמור להדליק אצלנו נורה אדומה. חברות אחסון בחו"ל הן בד"כ בעלות רקורד של ניסיון רב יותר מחברות ישראליות, וזה פרמטר שיש לשקול בעת ההחלטה.
מחיר
אצל חברות אחסון אתרים בישראל המחיר גבוה יותר באופן משמעותי, מאשר אצל חברות אחסון אתרים בחו"ל – שם המחיר נוח יותר. בישראל מחיר אחסון אתר הוא כמה עשרות שקלים (לרוב קצת מעל 50 ש"ח) לחודש, ואילו אצל חברות אחסון אתרים בחו"ל מחיר אחסון של אותו אתר יעלה לנו כמה דולרים בודדים (בערך 5 דולר).
תמיכה ושפה
חשוב להביא בחשבון נושא לא פחות חשוב כמו תמיכה טכנית. חשוב שהתמיכה הטכנית של חברות אחסון אתרים תהייה זמינה לנו תמיד. לרוב חברות אחסון אתרים ישראליות נותנות מענה באמצעות המייל בלבד, ואילו חברות אחסון אתרים בחו"ל נותנות מענה באמצעות מייל, צ'ט או באמצעות שיחת טלפון. חסרון נוסף של חברות אחסון אתרים בישראל הוא, שלרוב לא יינתן לנו מענה במועדים כמו שבתות וחגים, ואילו אצל חברות אחסון אתרים בחו"ל נזכה למענה 24 שעות ביממה- 7 ימים בשבוע.
יחד עם זאת, מי שלא שולט באנגלית צריך לזכור, שחברות אחסון אתרים בחו"ל עדיין לא דוברות עברית… ובכל הקשור לשפה, יש יתרון בלעדי לכל חברות אחסון האתרים בישראל.
אז מה ההחלטה? אין החלטה חד משמעית. בעל אתר צריך לעשות חושבים באיזו חברת אחסון אתרים כדאי לו לאחסן את האתר שלו בהתאם לפרמטרים השונים הקשורים באתר שלו ובמיקום קהל היעד. מצד אחד חברות אחסון אתרים בחו"ל זולות יותר ובעלות זמינות גבוהה יותר, מצד שני חברות אחסון אתרים בישראל נותנות יתרון ברור למקרה שקהל היעד שלכם הוא מישראל, וכמובן ששירות הלקוחות והתמיכה הטכנית בעברית.