עבור מטיילים רבים, ההליכה מחוף הים אל הבריכה היא פעילות גופנית מספקת כשמדובר בחופשה בחו"ל. אבל עבור אחרים, הליכה, נופים, לינת שטח וכמויות בלתי נלאות של טבע, הן חלק בלתי נפרד מהטיול. אז אם גם אתם משתייכים לקבוצה שיודעת ליהנות מהחיים, הגעתם למקום הנכון. מסלולי טרקים בחו"ל – כל הפרטים בשורות הקרובות.
כאשר עומדים בפני בחירת מסלולי טרקים בחו"ל, צריך לקחת מספר דברים בחשבון. לפני כולם – עניין האגו. כולנו חושבים שאנחנו חזקים יותר, בעלי כושר ויכולת סיבולת גבוהים יותר מכפי שאנחנו באמת. אך צריך לזכור ולהפנים שלבחור טרק בעל דרגת קושי גבוהה במיוחד, שלא מתאימה ליכולת הפיסיות שלכם, זהו מתכון בטוח מראש לכישלון. עניין נוסף הוא חוסר ההיכרות. הגישה של "מה כבר יכול להיות" ו"נגלה כבר בשטח עצמו" שגויה ועלולה להוביל במקרה הטוב לחוסר הנאה, ובמקרה הרע – לקיים משמעותיים ואסונות. בררו כל מה שאפשר על המסלול המתוכנן, בקשו המלצות ועצות ממכרים, וקחו בחשבון שלעיתים לאנשים נטייה קלה להגזים בסיפוריהם…
ציוד איכותי הוא עניין אקוטי נוסף במהלך מסלולי טרקים בחו"ל. לפעמים מחסור בדבר-מה קטן ופשוט כמו פותחן קופסאות, מזלג, גפרורים או משקפי שמש, עלול להפוך את הטיול לסיוט של ממש. ארגנו רשימה בעזרת בעלי ניסיון או אתרים מקצועיים, וקחו כל דבר, גם פריטים שנראים לכם מיותרים. עם זאת, נסו לשמור על משקל סביר, כזה שלא יהפוך את ההליכה עם תיק הגב לבלתי נסבלת. בנוסף, בררו פרטים הקשורים למקומות לינה, מזג האוויר, תרבות המקומיים, סכנות שעלולות לצוץ בדרך וכדומה. כמובן שביציאה לטרק, דאגו לפרט בפני קרובים, חברים ומקומיים (בעלי המלון, פקידי הקבלה, בעלי חנויות) על זמן החזרה המשוער שלכם וטלפונים בישראל למקרה שלא תשובו בזמן.
לציין מסלולי טרקים בחו"ל זו אינה משימה פשוטה שכן יש מאות כאלו, מה גם שמדובר בעניין סובייקטיבי במיוחד. עם זאת, מסלולים שמופיעים בכל רשימת המלצות הם טרק הפון בנפאל סביב הרי ההימלאיה (סביב שבועיים ימים), רכס הסוונטי עוצר הנשימה בגיאורגיה (8-9 ימים), רכס הסהרו במרוקו (תשעה ימים), ה"טורס דל פניה" בארגנטינה (ארבעה ימים), המאצ'ו פיצ'ו הנהדר בפרו, טרק ממנאלי עד לה המאתגר במיוחד בהודו (21 יום בממוצע), ה"הינצ'ינברוק" האוסטרלי וה"קסקדה סאדלה" בניו זילנד שנחשבים מהיפים בעולם.
שיהיה לכם טיול מהנה ובטוח!