עבודה בקנדה באופן חוקי היא מצרך מבוקש בקרב צעירים ומבוגרים ממדינות רבות. כמו מרבית המדינות בעולם, קנדה אינה מאפשרת למי שאינו אזרח המדינה לעבוד בה באופן חופשי. מי שמעוניין לשהות במדינה יותר מ- 3 חודשים ולעבוד בה נדרש להוציא אישור עבודה, ורק אז ניתן למצוא עבודה חוקית בקנדה.
עבודה חוקית בקנדה – יתרונות
כיוון שקנדה היא מדינה גדולה מאוד, לא תמיד יכולה משטרת ההגירה להגיע לכל מקום ולבדוק את אישורי עבודה בחו"ל של העובדים. לפיכך, אנשים רבים עובדים בקנדה ללא אישור עבודה וסומכים על כך שלא ייתפסו. סטטיסטית אמנם יש סיכוי שלא להיתפס, אולם בשנים האחרונות הוגברה מאוד האכיפה בשל ריבוי מקרי הגירה בלתי חוקית. עבודה חוקית בקנדה מקנה לכם שקט נפשי ומאפשרת לכם להתרכז לגמרי בעבודה, ולא לחשוש מכל שוטר לידכם במקרה. גם אם לא תידרשו להציג את אישור העבודה אפילו פעם אחת, תדעו שלא תגיעו למצב של מעצר או גירוש מהמדינה.
איך מוצאים עבודה חוקית בקנדה?
בחוקי ההגירה לקנדה מצוינות כמה אפשרויות שדרכן יכול אזרח זר להשיג אישור עבודה בקנדה. אחת הדרכים היא חתונה עם אזרח קנדי, שאמנם אינה מקנה אזרחות באופן אוטומטי אך כן עם מאפשרת לבן הזוג למצוא עבודה חוקית בקנדה. דרך אחרת, הרלוונטית במיוחד לאנשים בוגרים ובעלי מקצוע, היא להוכיח ניסיון ויכולות גבוהות בתחום. רופאים, אחיות, מהנדסים ושאר בעלי מקצועות נחוצים יתבקשו לעבור מבחנים ולמלא כמה טפסים, ובסופם יוכלו למצוא עבודה חוקית בקנדה בקלות ובמהירות. דרך זו, למרבה הצער, אינה רלוונטית לרוב לצעירים, כיוון שאינם אוחזים במקצוע מבוקש. אז מה בכל זאת יכול לעשות צעיר שרוצה לעבוד בקנדה באופן חוקי?
הפתרון הטוב ביותר הוא לחבור לחברה חוקית בקנדה, שיכולה לסדר אישורי עבודה לעובדיה. ע"פ רוב מדובר בחברות הנמצאות בבעלות ישראלית, ובעיקר כאלו שעוסקות במכירות, כבשאר עבודות בחו"ל. חברה מנוסה, שכבר צברה ותק וניסיון במדינה, יכולה להיות פתרון יעיל מאוד עבור מי שמחפש עבודה חוקית בקנדה. חלק קטן מן הצעירים מנסים להוציא אישור עבודה בקנדה בכוחות עצמם, בעיקר דרך הוצאת ויזת סטודנט המאפשרת עבודה בקנדה במשרה חלקית. דרך זו אפשרית אולם כרוכה בקשיים לא מעטים ובהרבה פרוצדורות, ועלולה להיכשל אם אינכם מכירים מספיק את התהליך.
עבודה חוקית בקנדה – סוגי עבודות
כאמור, מרבית הצעירים הישראלים המעוניינים בעבודה חוקית בקנדה בוחרים לעשות זאת דרך חברה ישראלית. רובן המוחלט של החברות הללו עוסקות באחד משני תחומים – מכירת מוצרים בקניונים או מכירת ציורי שמן בין בתים פרטיים. שתי העבודות שונות זו מזו בשעות העבודה, בדרך המכירה ובמוצרים הנמכרים, אולם יש להן גם הרבה מן המשותף. בשתי העבודות צריך המוכר להתרגל לסירובים, למצוא טכניקות שיעזרו לו להגיע אל לב בלקוח ולגבש אסטרטגיות מכירה יעילות. יש המעדיפים את העבודה בקניונים בגלל סביבת העבודה הממוזגת והנעימה, ועומת השיטוט ברחובות קנדה בטמפרטורות לא הגיוניות. לעומתם יש כאלו שמחפשים רק עבודה חוקית בקנדה בתחום תמונות השמן, כיוון ששעות העבודה בד"כ קצרות בהרבה מאלו של העבודה בעגלות. סוגי עבודה נוספים שקיימים בקנדה קשורים בעבודה פיזית וביניהם פריצת מנעולים, עבודה בשיפוצים או בניקוי שטיחים, אבטחה וכו'. כל עבודה בקנדה שהיא חוקית מכבדת את בעליה, כל עוד היא עונה על דרישותיו וצרכיו.