ככה עבדתי בארה"ב… כשהייתי ילד, אחד מבני דודיי טס לעבוד במוּבינג בצפון אמריקה בתקופה שלאחר הצבא. ההורים השתגעו מדאגות וחיכו רק שיחזור. אבל כאשר הוא חזר, הוא בדיוק סיים טיולים ומסעות, הרבה בזבוזים, הרפתקות מגוונות, והמון חסכונות. הקנאה שגעה אותי… בעקבות זאת, כשהגעתי לגילו החלטתי ללכת בעקבותיו, וכעת יש לי האפשרות לכתוב לכם מה שתרצו לדעת בעניין שחרור מצה"ל.
לא רק עבודה
הפלוס בעבודה בחוץ לארץ הוא שקיבלת גם כמה חוויות נלוות. אין פה ויכוח, העבודה קשה פיסית והשעות לא פשוטות, אולם עדיין, אתה חופשי בסופ"ש, מכיר תרבויות אחרות וחווה חוויות מרתקות במקום חדש ימים, שבועות וחודשים. כ"כ הרבה פלוסים לפני שציינתי את הסכומים הנאים שתקבל על עבודתך. יתרה מזאת, בפרק הזמן שלך בחצי הגלובוס השני, תוכל גם להתמחות במקצוע, ולצבור ניסיון לפני שובך למשק בארץ.
לא בטוח לגבי הטיול הגדול? כל התשובות בהמשך.
כל מה שצריך
על מנת לשהות בחלק מהמדינות, ייתכן ותצטרך להנפיק אשרת עבודה; כאשר כל ארץ והחלטותיה הספציפיות לאירוח תיירים. מן הסתם, אופי הויזה מתחלף בהתאם לאופי שהותך, אך ברוב המדינות, על מנת להנפיק ויזה מסויימת – תחוייב לספק תמונות דרכון, להנפיק לעצמך דרכון ולהתראיין אצל שגריר המדינה הרלוונטית. מומלץ לקבל הסברים מאת שגרירות אותה המדינה בנושאי תנאי קבלת הויזה, בכל מקרה, קיבצתי לך כמה עצות שעשויים לחסוך בלאגן:
הרבה מהפרוצדורה יתאפשר לך להשלים דרך הפורטל של השגרירות. כנס מדי פעם לפורטל הרלוונטי על מנת לחסוך התרוצצויות מיותרות.
השתדל להיראות טוב; בדומה לראיון עבודה, המראה שלך הוא סוּפר משמעותי.
הכן תמונות פספורט עכשוויות. אם לא הספקת – בחלק מהמקרים אפשר להוציא אותן בחנויות צילום אשר קרוב לשגרירות.
דאג שלקחת איתך כסף מזומן, למקרה ו…
במה אוכל לעבוד?
אין ספק, היצירתיות חוגגת, אבל עדיין, ענפי העבודה המוצעים לצעירים בלי ניסיון – לא מרתקים במיוחד, ויכללו בדר"כ עגלות או בייביסיטר. אבל עדיין, לכל תחום – יתרונות מסויימים, לפי המדינה ויחס המעסיק הספציפי.
מעוניין לקבל עוד מידע בתחום?השאר לי תגובה ואנסה לסייע לך לפי מיטב ניסיוני. שיהיה בכיף!