ציוד למסעדות או יותר נכון ציוד למטבח המסעדה כולל מספר רב של פריטים, ציוד ואביזרים. ציוד למסעדות וציוד למטבח המסעדה משתנה בהתאם לגודל המסעדה ולכמות האנשים שהוא אמור להאכיל. ציוד למסעדות יכול להכיל תנורי בישול ותנורי אפייה בגדלים שונים והספקים שונים, ארונות חימום, מגשים, כיריים של 6 להבות , 4 להבות או יותר, כיורים בדרך כלל עשויי נירוסטה ועוד. .
ענף המזון בישראל ובעולם מובל על ידי תחום הציוד למסעדות ומגלגל מחזור של סכומי כסף אדירים בכל שנה. מסעדות בהקמה ומסעדות בהליכי שדרוג וגדילה זקוקות לציוד למסעדות וציוד למטבח המסעדה והוא כולל מוצרי חשמל כגון פריזרים, מקררים גדולים, כלי נירוסטה, סכיני חיתוך מקצועיות ואף משטחים לפריקת אספקה.
מטבחים גדולים במיוחד מחליפים את המקרר כציוד למסעדות או ציוד למטבח המסעדה בחדרי קירור בעלי תכולה אדירה. חדרי הקירור הם בעלי ווסתי טמפרטורה כך שכל חדר קירור יכול להפוך גם לחדר הקפאה. חדרי קירור והקפאה אלה, שומרים על לחות נמוכה מאוד בתוכם ועל כן מונעות ריקבון של האוכל המאוחסן.
ציוד למסעדות וציוד למטבח המסעדה כולל גם מוצרי נירוסטה למיניהם כגון סירי ענק, מדפים המסוגלים לינוק אדים וכיורים. ציוד למסעדות המתאים גם כציוד למטבח המוסדי הם מכונות קפה אשר מגיעות עם מוצרי קפה נלווים כמו מקיאטות לדוגמא, טבונים ליצירת מאפים ייחודיים, צ'יפסרים לטיגון תפוחי אדמה, פלאפל או ירקות, בלנדרים ועוד מגוון רחב במיוחד של מוצרי חשמל גדולים כקטנים.
היצע של ציוד למטבח שהוא ציוד למסעדות חייב להילקח בחשבון כאשר שף או טבח רוצה לפתוח מסעדה, בר או מקום בילוי המגיש מזון לאורחים. הציוד הנכון למזון הנכון שיוגש יעשה את כל ההבדל. מסעדה מרוקאית חייבת להחזיק בחלק מציוד למטבח טנג'ין ואילו ציוד למסעדות בשר חייב להחזיק טבון להגשה של לאפות.
מזה יותר מעשור אנו עדים בישראל לצמיחה משמעותית של מסעדות כמקום בילוי מועדף על הישראלים. אם בעבר אנשים היו מקפידים לקחת כריך לעבודה ואוכלים את ארוחת הערב בבית, היום מקומות העבודה מציעות לעובדיהם שוברים על מנת שיסעדו במסעדות בקרבת מקום העבודה. הגידול בתחום הביא איתו גידול בכמות המסעדות ובכמות הסועדים איתם הם צריכים להתמודד. גידול זה הביא גם לצורך בציוד למסעדות מתוחכם יותר וציוד למטבח אשר יכול לשפר תהליכי הכנה ולקצר את זמניהם.