איך לשרוד בישראל של שנת 2013?

הרבה מהעסקים הקטנים והבינוניים מתחילים את פעילותם ללא תכנון והכוונה מוקדמת. בעלי העסק ומנהליו מתחילים לפעול ללא תכנון מוקדם (וחבל שכך) ובמהרה מוצאים את עצמם מתנהלים או "מתגלגלים" במקום לנהל את העסק עם אסטרטגיה וחשיבה ארוכת טווח.

האם בעל עסק יכול לשפר את מצב העסק? את המחזור העסקי? כך שיצליח (אולי) לשרוד "בג'ונגל העסקי"?

התשובה היא שכן! כל בעל עסק יכול לשפר את מצב העסק שלו.

לפי סקר שערך משרד התמת נמצא כי עסקים שרצו לעשות שינוי בעסק ו\או עסקים שקיבלו הכוונה עסקית דיווחו כי ניהול העסק השתפר. כלומר על העסק להבין כי נדרש שיפור ואח"כ עליו להבין היכן המקומות שבהם הוא נדרש לשפר את העסק (ולקבל יעוץ מתאים במידת הצורך).

את ההבנה וההחלטה של בעל עסק על השינוי הנדרש אין באפשרותנו לעזור, מנגד להלן נציג כלים שיסייעו מבחינת התנהלות.

התנהלות פיננסית לקויה

התנהלות לקויה יכולה להיות בכל מרכיבי הניהול, אולם בעיקר בהתנהלות הפיננסית. להלן ארבעה מרכיבים קריטיים בניהול פיננסי שלא מבוצעים בדרך כלל, וכאשר הם מבוצעים הם נעשים באופן לא מקצועי:

תקציב – התקציב הינו תוכנית הפעולה השנתית של העסק. זו הנקודה בזמן בה יושבים וחושבים אסטרטגית וגוזרים מהאסטרטגיה פעולות ברמת ההכנסות לדוגמא, איזה לקוחות חדשים אנחנו רוצים השנה?, כמה נמכור ללקוחות חדשים?, לאיזה תחומים חדשים אנו רוצים להיכנס? וברמת ההוצאות, כמה עובדים חדשים ובאיזה תפקיד אנו מתכננים לגייס השנה, כמה יעלה לי לייצר או לקנות את המוצר/שרות שאני מתכנן למכור? מהן עלויות המימון? השיווק? הפיתוח? ההנהלה? שיהיו לי השנה? ומה גובה המשכורת שאני מתכנן עבורי כבעלים לשנה זו? (נושא אותו נוטים לשכוח עסקים רבים). התקציב מביא לקביעת סדר עדיפויות בהוצאות. אחרי שמסיימים את התכנון בוחנים אם בסופו של  יום העסק גם ירוויח, דבר שרוב העסקים לא יכולים בתחילת השנה לחזות לגבי סופה ללא ביצוע הפעולות שתיארנו.

תמחיר – תמחור הינו העלות לעסק של מוצר או השרות  (ולא מהו מחיר המכירה)? כמה עולה לעסק עובד למול הברוטו שלו והנטו שלו? (רוב העסקים המתמחרים עלויות עובדים, מתמחרים אותן באופן לקוי – והרוב לא יודעים איך לתמחר). תמחיר נכון הכולל את כלל העלויות (ישירות ועקיפות, קבועות ומשתנות) מבטיח החלטה אם להיכנס לשוק או לא (אל מול מחיר השוק). איך לבדל את המוצר כדי למוכרו מעל מחיר השוק ובסופו של דבר מבטיח רווח על המוצר/השרות/העובד?

תחזית תזרים מזומנים –ניהול נכון של תזרים מזומנים יביא לכך שנדע מראש כמה כסף צפוי להיכנס לחשבון וכמה צריך לצאת ממנו בכל נקודה בזמן, כך נוכל לדעת מה גובה מסגרת האשראי אותה אנו צריכים. נוכל לדעת מתי נוצר לנו עודף כסף או חריגה צפויה מהמסגרת מראש ולא נחשף לעובדה שאנחנו עומדים להיות בחריגה יום או יומיים לפני שזה קורה אלא נוכל להיערך ובהתאם נוכל לשנות את מדיניות האשראי שלנו ללקוחות וספקים.

ניהול נכון של התזרים  בונה את אמון הבנקאי בעסק ובנכונותו לעזור בעת מצוקה.

בקרה – עצירה ובדיקה מידי פעם כדי להסתכל איך הביצועים שלנו לעומת מה שתכננו בתמחיר, בתזרים, בתקציב ותיקון ליקויים או שינויים בתוכניות שאיתרנו במהלך הזמן.

פעולות אלו יכולות להיות מבוצעות ע"י המנכ"ל, הבעלים או אחד מעובדי החברה, אולם אם האגורה מצויה בכיסם, רצוי שגורם חיצוני יבצע זאת עבורם (כמו מנהל כספים באאוטסורסינג) על מנת שעין אובייקטיבית ומקצועית יותר תנהל זאת, והם יוכלו להמשיך ולהתמקד בתפקידם העיקרי שהוא מכירות ופיתוח עסקי או תחום התמחותם הטכני הספציפי.

כתיבת תגובה