ניהול פרוייקטים בצפון – תחומים ואנשי מקצוע

ניהול פרוייקטים בצפון מתבצע בתחומים שונים, כמו בינוי. הפרוייקטים יכולים להיות ציבוריים או פרטיים ולמטרות שונות. כאשר עיר כלשהי בצפון זקוקה לשינוי בתחום כלשהו, מתבצע תכנון ערים בצפון שיכול להיות קשור לחברה, תעסוקה, תחבורה ועוד. כל פרויקט וכל שינוי או הוספה הוא דבר מורכב שכולל כמה שלבים ואנשים.

אין בעל מקצוע אחד ויחיד שאחראי על ניהול פרוייקטים בצפון אלא מדובר על מערכה של כמה אנשי מקצוע שמתמחים בתחומים אחרים. בעת תכנון ערים בצפון מגייסים אדריכל תב"ע בצפון שאחראי על התכנון של הכל לפי בקשת הרשויות.

למרות יכולות וידע נרחב בתחום העיסוק שלו, אדריכל תב"ע בצפון יכול להיות בעל ידע לוקה, אם בכלל, בתחומים אחרים. בנוסף, היות והוא עסוק בתכנון, הראש שלו לא פנוי לדברים אחרים, אך לא פחות חשובים, בפרויקט. מסיבות אלה ועוד, מצוותים לו מייעצים מתחומים שונים. לדוגמא, אם תכנון ערים בצפון מתבצע בתחום התחבורה ורוצים לשפר את התחבורה הציבורית, לאדריכל צריך לצוות מישהו שמתמחה בתכנון והתאמת פרוייקטים מסוג זה לאנשים בעלי מוגבלויות, כדי שגם הם יוכלו להשתמש בתחבורה, הלא היא ציבורית.

למעשה, כל פרויקט שמתנהל אינו תלוי אך ורק על כתפיו של אדריכל תב"ע בצפון ומדובר על שיתוף פעולה של כל הגורמים הנחוצים. אפילו מי שבתפקיד שאולי נראה זניח הוא חשוב, כמו השרטט שמפרש את התכנון של האדריכל על הדף, שכן את העבודה הפיזית עושים לפי הרישומים לרישומים שלו. כמובן שיש את מי שנותן את האור הירוק אחרי שהשרטוט נבדק ואושר על ידו.

ניהול פרוייקטים בצפון בצורה הזו – שיתוף פעולה וציוות של כמה מומחים מתחומים שונים – הוא לא רק מאפשר ניהול תכנון ערים בצפון בצורה מסודרת, הוא הכרחי ורק כך אפשר לנהל פרוייקטים מכל סוג שהוא.

כאשר משלבים יחד מוחות מתחומים שונים, מתקבלת תוכנית שבנויה בצורה הנכונה, שבעת הביצוע הפיזי שלה האדריכל והמייעצים נשארים בסביבה כדי לוודא שהדברים מתבצעים לפי התוכנית. למעשה, עד שלא מתקבלת התוצאה הסופית, כל האנשים שלקוח חלק בתכנון ממשיכים לבדוק ולייעץ בעת הצורך על מנת שיתקבל תוצר מוגמר כראות עיני הרשויות ובהתאם לצרכים של התושבים.