עיצובי מטבחים כיום

כיורים וברזים הינם פריטים שימושיים ביותר במטבחים הביתיים. בעת עבודת הבישול במטבחים, ישנן שלוש עמדות מרכזיות לשימוש – מקרר, כיריים וכיורים. שלוש עמדות אלו הן המרכזיות ביותר, כיון שהמקרר משמש לאחסון חומרי מזון רבים, הכיריים משמשים לטיגון ולבישול, והכיור משמש לניקיון ולרחיצת כלים ומאכלים- שימושים אלו הם בעצם עיקר עבודת הכנת המזון במטבחים הביתיים. לרוב משתמשים בשלוש העמדות האלו במקביל, כך שמומלץ שהן יהיו קרובות ונגישות זו לזו.
בארגון של עמדות אלו, מומלץ שהכיור יהיה במרכז, בין המקרר לכיריים, משתי סיבות. האחת היא שהמקרר והכיריים עושים פעולות הפוכות זה מזה – קירור לעומת חימום. לעיתים הכיריים הם חלק מהתנור מה שמעצים את הניגוד בין הקור לחום, ולכן לא כדאי למקם אותם קרוב מדי. הסיבה השנייה שבגללה מומלץ שהכיור יהיה במרכז, היא שמבין שלוש העמדות האלו הכיור הוא המקשר – רוב המעברים הם מן המקרר אל הכיור ומן הכיריים אל הכיור וכן בכיוון ההפוך.
אז למעשה הכיור הוא מרכז הפעילות בעבודת מטבחים ביתית, ולכן חשוב לבחור חומרים איכותיים עבור הכיורים והברזים בשלב עיצוב מטבחים ביתיים. כיורי מטבחים עשויים מחומרים שונים, כדוגמת חרסינה, נירוסטה וקרמיקה. גם בתחום עיצוב כיורי מטבחים יש מגוון – קיימות צורות שונות של כיורים, כמו עיגול ואליפסה, ולא רק הצורה המרובעת המוכרת, קיימים כיורי מטבחים המשלבים משטח עבודה אשר ניתן לנקותו בקלות בעזרת ברז הכיור, וכן הלאה. מלבד העיצוב, בבחירת כיורי מטבחים ישנה גם אפשרות להוספת אביזרים משלימים כדוגמת מתקן לסבון כלים, טוחן אשפה ועוד.
נראה שאין גבול להמצאות ולפתרונות המשפרים את איכות העבודה במטבחים ואת יופיים
לא רק לכיורים, אלא גם בתחום הברזים במטבחים הביתיים ישנו מגוון – ישנם ברזים נשלפים, ברזים בעלי ראש מסתובב, ניתן למקם את הברזים בנקודות שונות סביב הכיור – על פי הטעם והנוחות, וישנו מבחר של צבעים עבור ברזי הכיורים, שמוסיפים הרבה אופי בתחום עיצוב מטבחים ביתיים. מעבר לעיצוב, חשוב להקפיד לבחור ברז איכותי, עם מסננת טובה למניעת נזילות ולמניעת "השפרצות" של הברז לכל עבר.

כיורים וברזים הינם פריטים שימושיים ביותר במטבחים הביתיים. בעת עבודת הבישול במטבחים, ישנן שלוש עמדות מרכזיות לשימוש – מקרר, כיריים וכיורים. שלוש עמדות אלו הן המרכזיות ביותר, כיון שהמקרר משמש לאחסון חומרי מזון רבים, הכיריים משמשים לטיגון ולבישול, והכיור משמש לניקיון ולרחיצת כלים ומאכלים- שימושים אלו הם בעצם עיקר עבודת הכנת המזון במטבחים הביתיים. לרוב משתמשים בשלוש העמדות האלו במקביל, כך שמומלץ שהן יהיו קרובות ונגישות זו לזו.

בארגון של עמדות אלו, מומלץ שהכיור יהיה במרכז, בין המקרר לכיריים, משתי סיבות. האחת היא שהמקרר והכיריים עושים פעולות הפוכות זה מזה – קירור לעומת חימום. לעיתים הכיריים הם חלק מהתנור מה שמעצים את הניגוד בין הקור לחום, ולכן לא כדאי למקם אותם קרוב מדי. הסיבה השנייה שבגללה מומלץ שהכיור יהיה במרכז, היא שמבין שלוש העמדות האלו הכיור הוא המקשר – רוב המעברים הם מן המקרר אל הכיור ומן הכיריים אל הכיור וכן בכיוון ההפוך.

אז למעשה הכיור הוא מרכז הפעילות בעבודת מטבחים ביתית, ולכן חשוב לבחור חומרים איכותיים עבור הכיורים והברזים בשלב עיצוב מטבחים ביתיים. כיורי מטבחים עשויים מחומרים שונים, כדוגמת חרסינה, נירוסטה וקרמיקה. גם בתחום עיצוב כיורי מטבחים יש מגוון – קיימות צורות שונות של כיורים, כמו עיגול ואליפסה, ולא רק הצורה המרובעת המוכרת, קיימים כיורי מטבחים המשלבים משטח עבודה אשר ניתן לנקותו בקלות בעזרת ברז הכיור, וכן הלאה. מלבד העיצוב, בבחירת כיורי מטבחים ישנה גם אפשרות להוספת אביזרים משלימים כדוגמת מתקן לסבון כלים, טוחן אשפה ועוד.

נראה שאין גבול להמצאות ולפתרונות המשפרים את איכות העבודה במטבחים ואת יופיים

לא רק לכיורים, אלא גם בתחום הברזים במטבחים הביתיים ישנו מגוון – ישנם ברזים נשלפים, ברזים בעלי ראש מסתובב, ניתן למקם את הברזים בנקודות שונות סביב הכיור – על פי הטעם והנוחות, וישנו מבחר של צבעים עבור ברזי הכיורים, שמוסיפים הרבה אופי בתחום עיצוב מטבחים ביתיים. מעבר לעיצוב, חשוב להקפיד לבחור ברז איכותי, עם מסננת טובה למניעת נזילות ולמניעת "השפרצות" של הברז לכל עבר.

כתיבת תגובה