קודם צביעת הקירות בדירה יש להכין את הקיר לצביעה. אם הינכם מחליטים לעשות זאת בעצמכם, חיוני לוודא כי אתם יודעים מה נדרש לבצע ולברר איזו הכנה צריך לעשות עוד לפני שאתם מזמינים את הצבע הנבחר.
קודם כל, עוד לפני שאתם ניגשים לצביעת הקירות בצבע שנבחר צריך ליצור את הבסיס. אם הקיר צבוע בצבע אחר כהה ומסוגל להפריע לכם בתהליך של מריחת הצבע שנבחר אזי יש לקלף את הצבע מהקיר בעזרת ציוד מתאים. אם ישנו צבע בהיר בא בחשבון ולא נצטרך לקלף.
אחרי קילוף של אותם צבעי קיר , יש לבחון כי לא קיימים חריצים או חורים בקיר. אם וכאשר ויש, יש חומר מיוחד בשם שפכטל ובעזרתו אוטמים את החורים במידה ויש ומתקנים את הסדקים. יש צורך להחליק את הקיר ולהכין אותו כאילו היה בד ציור, מכשירים את הקיר לפני הציור (צביעה).
אחרי שהחלקנו את הקיר יש למרוח צבע קירות לבן בתור הבסיס. יש למרוח שכבה אחת או שתיים על פי הצורך. אנו צובעים את הקיר בלבן במטרה להחביא קודם את כל הבליטות והכתמים שנוצרו עקב חסימת החורים והסדקים. בעצם אנחנו מכינים את הבד הלבן לפני מריחת הצבע הנבחר. כאשר הבסיס יהיה טוב אז מריחת הצבע הנבחר עשוייה להיות פשוטה ומהירה ותצא בצורה אחידה וטובה.
לאחר מריחת השכבה הבסיסית סוף סוף אנחנו לוקחים את הצבע הנבחר ומורחים לכל הפחות שתי שכבות בשביל להשיג שכבת צבע שווה ויפה. חשוב להבין כי ככל שהבסיס יבוצע בצורה איכותית כך פעולת הצביעה הסופית תיראה אחידה ומרשימה בלי שום סימנים ולא תדרוש מריחת שכבות מרובות של צבע. אם הבסיס הוא לא טוב, אז מוטל עלינו לבצע מריחות רבות מאוד של הצבע שאותו בחרנו ויכול לגרום לגוון צבע שונה ממה שרצינו ומראה לא נקי לחלוטין ויפה.
יתרה מזאת חשוב מאוד לשמור על סביבת עבודה נקייה ולהגן על חלקי הריהוט והרצפה מפני כתמי צבע העלולים לנזול ולעוף מהמברשת ומהקירות, בעיקר אם אנו צובעים את התקרה. אם לא קיימת אופציה להוציא את הרהיטים או לחילופין להזיז אותם באותו חלל, אתם יכולים לכסות אותם בניילון ואת הרצפה לכסות בעיתונים או שמא ניירות בשביל שלא יהיו כתמי צבע שאינם תמיד ניתנים להסרה.
מומלץ להגן גם על גופכם בזמן הצביעה ולהיעזר במשקפי מגן וכפפות.