שלילה בעקבות נהיגה בשכרות

שלילה בעקבות נהיגה בשכרות

שוטר מאותת לכם לעצור בצד, ומחובתכם לעשות כך. הוא נשען על הרכב, מחדד את כל החושים שלו ושואל אתכם אם אתם שתיתם. במידה ולא שתיתם, הוא רשאי לבדוק "בדיקת מאפיינים" על אף שאינה מוגדרת בתקנות, וכן להשתמש במכשיר מדידה (ה"ינשוף") לכמות האלכוהול שנמצאת בנשיפתכם למכשיר. אם לא נמצאתם שיכורים, אשריכם. במידה ונמצאתם שיכורים – ובין אם שתיתם אלכוהול לפני הבדיקה ובין אם לא- עומדת בפניכם ענישה מחמירה וכן פסילת רישיון ל-30 ימים, ובמידה והבדיקה נעשתה בעקבות תאונת דרכים: שלילה ל- 60 ימים ועד 90 ימים.

ומה במידה ונמצאת שיכור?
במידה ונמצאת "שיכור", כלומר – מכשיר הינשוף הראה כי נשפת אליו דגימה עם למעלה מ- 255 מיקרוגרם אלכוהול לכל ליטר נשוף, השוטר שעוצר אותך ישלול את רישיונך כאמור ל-30, 60 או 90 יום על פי התקנות ובנוסף יגיש כתב תביעה לבית משפט שימומש רק לאחר פסק הדין של בית המשפט. משמע, עד לתביעה בבית המשפט יהיה עליך להתייעץ עם עורך דין נהיגה בשכרות אשר ינחה אותך לאסטרטגיה נכונה, יבחן את המקרה – האם באמת שתית, או שמכונת ה"ינשוף" איתרה חומרים הדומים לאלכוהול, באיזו מכונה השתמשת לבדיקה (אמור להיות רשום בדו"ח), האם השוטר ציית לתקנות החלות עליו (במידה ולא שאל אותך שאלה אחת שהינה חיונית ונמצאת בתקנות, או לא הבהיר לך את חשיבות הבדיקה או הסירוב לבדיקה, הרי שכל ההליך נמצא פגום מלכתחילה).

כיצד להפריך שכרות או להמתיק עונש?
המתקת העונש עד לכדי ביטולו היא כאשר השוטרים לא החליפו פיית נשפיה מהנבדק הקודם (עליכם לדרוש להחליף פיה עם זאת שאתם ניגשים להיבדק), השוטרים לא שמרו על זמן המתנה של נהג שיכור מעל ל- 15 דקות עם הצעת מזון ושתייה, תחקור המפעיל באשר לכיול המכשיר ועוד.

כתיבת תגובה