הגלדיאטורים הסלולריים

רבים מתווכחים בסוגיית המלחמה בזירה הסלולרית. בעוד שנוקיה היתה מובילת השוק במשך עשרות שנים, ועדיין היא יצרנית הטלפונים ניידים הגדולה בעולם, ברור כעת שכוחה הולך ונחלש, והיא לא עוד מובילת השוק. את מקומה תפסו חברות כמו אפל, גוגל, ורים הקנדית. אפל היא למעשה פורצת הדרך הגדולה בתחום הטלפונים החכמים. למרות שלמעשה אפל נכנסה לשוק הסלולר מאוחר. אחרי שהשוק היה כבר רבוי במשירים, היא הצליחה להמציא את הגלגל ולכבוש את לב הצרכנים בעזרת מכשיר האייפון שלה.

בעוד שהמכשירים הקיימים מתוצרת נוקיה היו מסובכים יחסית לתפעול ושימשו במיוחד אנשי עסקים שהיו צריכים לקבל אי מייל בכל מקום ובכל זמן, האייפון הראשון היה מכשיר סקסי, בעל צג מגע איכותית במקום מקלדת ועם מערכת הפעלה נוחה, אינטואיטיבית וידידותית למשתמש. האייפון הלכה למעשה העיר את שוק הסלולר מתרדמת ואילץ את כל החברות שפעו בו להגיב ומהר. חברת רים, יצרנית הבלאק בארי מיצבה את המכשיר שלה כמכשיר עסקי. היא שמה דגש על מקלדת נוחה במיוחד לאנשים שצריכים לכתוב מיילים ארוכים ועל אבטחת מידע משוכללת הנדרשת לארגונים מוסדיים. שיא המיצוב של בלאקברי היא כשאפילו הנשיא אובאמה הצהיר שהוא משתמש במכשיר כזה. אחרונה הגיעה גוגל שפרצה עם מערכת הפעלה סלולרית משל עצמה – האנדרואיד.

האנדרואיד הושפעה מאוד מהמערכת ההפעלה של האייפון. גם היא מיועדת בעיקר לצגי מגע, ומעניקה חווית משתמש דומה. בניגוד לאייפון, גוגל לא מייצרת את הטלפונים הסלולריים שלה בעצמה. יש לה מכשיר דגל אחד – הנקסוס ומחליפו הנקסוס S שהיא מתכננת ומיצרת במפעלים של חברות אחרות (HTC וסמסונג בהתאמה). חוץ מהמכשירים הללו אנרואיד פועלת על גבי עשרות סוגים של מכשירים המיוצרים על ידי מגוון גדול של יצרניות. המובילות שבהן הן סמסונג HTC מוטורולה LG סוני אריקסון ועוד, כל מכשיר עם spec שונה.לכאורה, גוגל הדביקה את הפער שאפל פתחה.רבים מחשיבים את המכשירים שלה שווים ברמתם לאייפון 4 החדש ואף עוקפים אותו.

אך אסור להתבלבל, כוחה של אפל תמיד היה לא רק ברמת הטכנולוגיה שלה אלא באופן בוא היא גרמה לקהל להתלהב, להתאהב במוצריה ולהפוך אותם לאייקון פופ. דוגמא לכך אפשר לראות בתעשיית הלוואי שצמחה סביב האייפון: אביזרים לאייפון, מגן לאייפון ואין סוף מוצרים נלווים שאפשר לרכוש במאות אם לא אלפי חנויות כמו switcheasy לדוגמא. האם גוגל תצליח להפוך את מוצריה לאייקון פופ, נחכה ונראה. מה שבבטוח, שלתשובה תיהיה משמעות מכרעת בכל הנוגע לשוק הסלולר.

כתיבת תגובה