הסיבות בעד בדיקה רפואית לפני רכישת תרופות בסל הבריאות

לא פעם הרבה מאתנו צריכים לקנות תרופות בסל הבריאות כדי לטפל בבעיות של זיהום ודלקות, חום, מחלות כאלה ואחרות, מניעת הריון לא רצוי וכדומה. כשאנחנו מגיעים למצב שכזה, אנחנו יכולים לקנות את הדברים ככה כדרך אגב, או שנעשה קודם בדיקה אצל רופא כדי שיתן לנו מרשם ואז נקנה את התרופות בבית מרקחת שמכבד את המרשם.

אז למה כדאי "לבזבז" את הזמן אצל הרופא אם יש אפשרות לקנות תרופות בסל הבריאות גם בלי מרשם (אם מכירים את הרוקח והוא מוכן לעשות ג'סטה)?

תרופות בסל הבריאות הן מסובסדות על ידי המדינה, אבל את הסבסוד הזה מקבלים אנשים שקונים את התרופות רק כאשר הם מציגים מרשם של רופא, ורק בבתי מרקחת שמכבדים את המרשם (יש בתי מרקחת פרטיים שדורשים לראות מרשם לצורך מכירה אבל לא מתקבלת הנחה למרות המרשם).

על תרופות שלא בסל הבריאות נשלם מחיר מלא, בין אם יש לנו מרשם ובין אם לא (המרשם הוא לצורכי הגנה של החולה ושל הגוף שמוכר את התרופות). לעומת זאת, על תרופות בסל אנחנו יכולים לחסוך כסף, וכל מה שצריך זה לעשות בדיקה אצל הרופא.

אם הרופא נותן לנו מרשם לאחת התרופות המסובסדות, נוכל לקנות אותן בבית מרקחת שמכבד את המרשם ולחסוך הרבה כסף, בעיקר אם אלה תרופות בסל שאנחנו צורכים על בסיס קבוע, כמו גלולות למניעת הריון, כדורים לטיפול במחלות נוירולוגיות כדוגמת אפילפסיה או הפרעות נפשיות כדוגמת סכיזופרניה.

אחת הסיבות שמחייבים מרשם כדי לקנות תרופות בסל וגם תרופות שלא בסל הבריאות היא הבריאות שלנו, כמובן. כן, בריאות היא מילת המפתח. תרופות מסוימות לא מתאימות לכל אחד, בהתאם למצב הבריאותי ובהתאם לאורח החיים שמנהלים. גלולות למניעת הריון, למשל, לא מומלצות לנשים שמעשנות, אך אם נמצא שהכל תקין, אחרי בדיקה רפואית, רופא הנשים יכול לתת מרשם (אם אזהרה אישית ממנו לגבי השילוב של הגלולות עם עישון סיגריות).

למעשה, הבדיקה שאנחנו עושים לפני רכישת תרופות בסל או תרופות שלא בסל הבריאות יכולה להציל אותנו. וזה כבר עניין שלא קשור לכסף. אם אנחנו צריכים לקנות תרופות מסובסדות וגם אם אנחנו צריכים תרופות שאינן מסובסדות, המעקב התקופתי אצל הרופא המתאים עוזר לנו לבדוק מה המצב הבריאותי שלנו, וזה כבר הרבה יותר חשוב מכל חיסכון כספי.