שער חשמלי

שערים חשמליים נועדו על מנת להגן על החנייה, על מנת לאבטח את הכניסה לבית ועל מנת למנוע כניסת זרים למפעל או למחסן. שערים אלה מיוצרים היום מאלומיניום איכותי שהופך אותם לקלים ועמידים מאוד, כאשר מגוון אפשרויות התקנה ודגמים של שער חשמלי, מאפשרים להתאים אותו לכל מקום. כך למשל, שערי נפחות ופרופילים מציעים את המראה הדקורטיבי ביותר לצד חסינות ברמה גבוהה והם אינם פוגעים במראה החזית של המבנה בזכות כך, ששערים אלה אינם אטומים לחלוטין.

על קצה המזלג אודות מגוון הדגמים של שער חשמלי

שערים חשמליים יכולים להגיע בצורת שער כנף, שער הזזה, שער קונזולי או שער פשפש. בנוסף קיימים גם שערים חשמליים שהם תריסי גלילה, שערים אלה נקראים שערים אלקרנוואי. שערי פשפש ניתנים לצביעה בתנור, מה שמעניק לצבע את העמידות הגבוהה ביותר והם יכולים להגיע גם בצורת מחסום מרושת. במידה ומעוניינים להעניק לסביבה מראה דקורטיבי, ניתן לעצב את השערים החשמליים בצורת חומה מעוצבת עם אלמנטים מברזל, עץ או זכוכית. הדבר המשותף לכל השערים החשמליים היא מערכת ההפעלה החשמלית שמפעילה אותם.

ממה מורכבים שערים חשמליים

כל שער חשמלי הוא קדם כל יחידת שער, אך על מנת שהיא תהפוך להיות שער שנפתח ונסגר בעת הצורך, על היחידה הזאת להיות מחוברת לציר ולמסילה. מערכת נעילה הוא מרכיב נוסף של שערים חשמליים, שילוב של מערכת התראה חכמה תהפוך את השער למגן איתן ובלתי חדיר. איכות של מרכיבים אלה תבטיח את נוחות השימוש ואת עמידות השער, לכן בעת רכישת שערים חשמליים מומלץ לשים דגש על בחירתם. את העיצוב הרצוי מבין האפשרויות הקיימות (מחורר, מסוגר או אטום) בוחרים בהתאם למקום בו עתיד להיות מוצב השער.

הבדלים עיקריים בין שערי כנף לבין שערי הזז

שער חשמלי המותקן ללא מסילות נקרא שער כנף. שערי כנף כבדים מונעים בדרך כלל על ידי מנועים הידראליים ושערים קלים יותר מונעים באמצעות מערכת אלקטרו מכאנית. שערים אלו נפתחים כלפי פנים או חוץ והיתרון הבולט ביותר בשימוש בהם טמון בכך, שהם משאירים פתח חלק ללא מסילה על הקרקע. תקנתם של שערי הזזה מחייבת ביצוע של יציקת בטון שלתוכה נכנסת המסילה ומערכת נטרול ששערים אלה מאובזרים בה, מאפשרת להפעילם גם בעת הפסקת חשמל. מערכת התנעה והעטה רכה מתאימים את השערים האלה גם לעבודה מאומצת מאוד והיתרון הבולט של שערי הזזה הוא בכך, שבשיטה זאת ניתן להתקין שערים כבדים ויציבים במיוחד.