3.5 טיפים לשפת גוף שבאמת יגלו לך אם האדם שמולך משועמם מהשיחה שלכם ומנסה להסתיר את זה

טיפ שפת גוף לזיהוי שעמום 1: שינויי יציבה תכופים

בקורס NLP אנחנו לומדים כי הגוף והמחשבה שלנו משפיעים אחד על השני באופן בלתי נמנע. לכן, הטיפ הראשון לזיהוי שעמום בעזרת שפת גוף הוא לשים לב לניעות מרובות בכיסא. כאשר אדם אינו מרגיש בנוח הוא משנה את היציבה שלו שוב ושוב בצורה כמעט אוטומטית, כאילו שאינו מוצא את מקומו.

לכן, אם האדם שמולנו זז בחוסר נוחות בכיסא, אפשר להניח כי הנושא שעליו אנחנו מדבר או גורם לו לחוסר נוחות או משעמם אותו. כדי לוודא זאת סופית, עלינו לנסות לשנות נושא שיחה ולראות אם הוא מפסיק לנוע בכיסא. אם כן, הצלנו את השיחה ואפשר להמשיך.

טיפ שפת גוף לזיהוי שעמום 2: בהייה והנהון

כדי לזהות שעמום באמצעות טיפ שפת גוף זה עלינו לחדד מעט את החושים שלנו. במצב רגיל, כאשר השיחה מעניינת, האדם שמולנו שומר איתנו על קשר עין ובנקודות מסויימות מהנהן כדי להראות שהוא מבין וכי אנחנו יכולים להמשיך הלאה בדברינו.

עם זאת, בזמן שעמום האדם שמולנו עשוי לעבור לריחוף מחשבתי שבו הוא חושב על משהו אחר בזמן שהוא בוהה בנו ומהנהן. לכן, רצוי לשים לב האם הוא מהנהן סתם אחרי כל משפט או לשאול אותו שאלות שדורשות ממנו להגיב רלבנטית למה שנאמר.

טיפ שפת גוף לזיהוי שעמום 3: בדיקה מואצת של השעה

טיפ נוסף לזיהוי שעמום על פי שפת הגוף הוא לשים לב לתדירות בחינת השעה של האדם שמולנו. כאשר אנחנו משועממים, הזמן מרגיש לנו כאילו שהוא עובר לנו הרבה יותר לאט. לכן, אנחנו נוטים לבדוק את השעון לעתים יותר קרובות (ומופתעים בכל פעם מחדש כמה מעט זמן עבר).

כאשר אנחנו שמים לב שהאדם שמולנו בוחן את השעון בצורה מואצת או לעתים קרובות מאוד, כנראה שהוא משתעמם או שהזמן שלו עד הפגישה הבאה מתקצר. לכן, אנחנו נרצה לשנות מעט את טון השיחה ליותר ענייני ונתנסח בצורה יותר תכליתית. כך, הוא יהיה מרוכז יותר והפגישה תסתיים מוקדם יותר.

נקודה חשובה לסיכום

בין אם מדובר בסיטואציה עסקית (כמו מכירה או משא ומתן) ובין אם מדובר בשיחה חברית בלבד, מאוד חשוב לשים לב לדרך שבה האדם שמולנו מסמן לנו (שפת גוף זו אחת הדרכים) עד כמה השיחה מעניינת עבורו. עם זאת, מאוד חשוב לעשות זאת מתוך כוונה לשמור על השיחה ולהפוך אותה למעניינת יותר ולא להעיר הערות שעשויות לפגוע בביטחון עצמי או באיכות הקשר שלנו עמו בעתיד.

כתיבת תגובה