פנסיה מוקדמת ותוכניות פרישה, כל מה שרצית

רענון של כוח אדם בתאגידים, בארגונים, בחברות וגם מי שחוסה תחת צילה של המדינה הוא שיקול שיכול להיות חד צדדי או משותף הן לעובדים והן להנהלה שמולו. הארגון יצא עם הסכם פרישה לפנסיה מוקדמת עם תנאים עדיפים ומפתים בדרך כלל לעובד כדי שיתעודד לצאת מרצונו החופשי לאותה חופשה שלאחר גיל העבודה. אותם תנאים והטבות מתייחסים לותק ולגיל של העובד בזמן שקיים את ההצעה. בדרך כלל מעניקים לעובד אפשרות לבחור מבין שתי חלופות – שהחברה מציעה לפי הזכויות הסוציאליות המוענקות בחברה, כפי שמצבה הכלכלי מאפשר לה.

אם אין הסכמה בין העובד למקום העבודה

לא תמיד ניתן להגיע להסכמה בין מקום העבודה לעובד לגבי הפנסיה המוקדמת שתגיע לו. מבוטחים בקרן הפנסיה החדשה יכולים לצאת לפנסיה המוקדמת כבר מגיל 60, והוא יהיה יכול להתפטר ממקום העבודה ולקבל מכספי החיסכון פנסיוני שצבר לאורך השנים, גם אם יציאתו ממקום העבודה אינה מוסדרת. אילו הסכימו ביניהם הצדדים, ישלם המעביד לעובד קצבה עד שיגיע העובד לגיל הפרישה החוקי.

חלופות אפשריות לתוכנית פרישה

הארגון יהיה יכול להציע לעובד שניים מהמסלולים השונים לתוכניות פרישה, ואילו העובד יבחר את הנראית לו מביניהן. בין אלו, יהיה יכול לקבל תשלומים חודשיים של פיצויים רגילים ואפשר גם מוגדלים לתקופה קבועה מראש ובאישור רשויות המס. ניתן להציע גם פיצויים מוגדלים וכן מענקי פרישה – אילו הקפיא את זכויותיו בקרן פנסיה עד לגיל פרישה. קורס ניהול סיכונים פיננסים, ביטוח רכב.

חלופות נוספות לבחירה בפנסיה מוקדמת

ניתן לקבל חבילת פרישה שתשלב את תנאי הפרישה המשופרים – בדרך כלל אלו יהיו חברות טכנולוגיה והייטק שתצענה את ההצעות הללו. מסלול נוסף הוא תשלומי פנסיה רגילים עד לגיל פרישה – אולם הם לא יזיקו לתוכנית קבלת קצבת הפנסיה מהקרן שבה חסך.

כתיבת תגובה