חשיבות שינה

שינה היא אחת התופעות הנחקרות ביותר בעת המודרנית. כמעט כל אחד מהחוקרים והתיאורטיקנים בתחום הפסיכולוגיה, הרפואה והפיסיולוגיה מזכיר באיזשהו אופן את תופעת השינה. מדוע אנחנו ישנים? האם לשינה יש פונקציות מסויימות? האם חלימה שמאפיינת מצב של שינה תורמת לבריאותנו, או האם יש לה בכלל מטרה? ושאלות נוספות שעלולות לעלות מה יקרה אם טיב השינה נמוך? מה יקרה אם לא ישנים? אם אם ישנים שלא בנוח?

כל כל שאלה יש הרבה אפשרויות למענה. ראשית כל ברור לחלוטין ששינה תורמת לבריאותנו מאחר והיא מאפשרת לגוף וכנראה גם לנפש לנוח ולחדש אנרגיות. בשינה ישנם תהליכים פיזיולוגיים של מטבוליזם וגדילה בעיקר אצל ילדים. החלימה בדומה לשינה מסייעת ככל הנראה לווסת את אירועי היום, ויש שיאמרו אף לארגן אותם בצורה מסויימת. כמובן שיש גם הוגים כמו פרויד שרואים בחלומות סוג של שחרור האיד, בניגוד לאגו השלט ביום.

מה שברור לפי המחקרים שחשוב שנישן היטב, ורצוי על מזרון אורטופדי או לפחות מזרונים המותאמים לנו במיוחד על מנת שנוכל לתת לגוף באמת לנוח, לשקוע במזרון ולהתחיל בתהליך החלימה שיארגן לנו את היום שעבר.

המעבר בין שינה לערות צריך להיות מאוד הדרגתי על מנת שכל הטוב הגלום בשינה יוכל לחלחל לגוף ולהעשיר אותו. חוסר שינה כמובן יגרום לכל מיני תופעות לוואי, ואם יש חסך שינה מצטבר וחד אפילו יכול לגרום למוות.

כתיבת תגובה